Buiten Bepleistering met of zonder isolatie

Gevelpleisters

Men kan de gevels van woningen aanrapen, zodat deze in een kleur geschilderd kunnen worden of ter voorbereiding op het aanbrengen van sierpleisters.

Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet alleen tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en ander oppervlakten die bloot staan aan diverse weersomstandigheden.

Voor sierpleister geldt dat vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar is. Deze kleuren worden bereidt met uitsluitend natuurlijke pigmenten

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”width-auto” width=”1/2″ css=”.vc_custom_1472586741680{margin-right: 15px !important;margin-left: 15px !important;padding-top: 55px !important;padding-right: 60px !important;padding-bottom: 76px !important;padding-left: 60px !important;}”][vc_gallery type=”nivo” interval=”0″ images=”1392,1393″ img_size=”medium” css=”.vc_custom_1476404363306{border-radius: 2px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_custom_heading text=”Soorten Gevelpleisters” font_container=”tag:h2|font_size:30px|text_align:left|line_height:0.8″ use_theme_fonts=”yes” font_weight=”400″ text_transform=”none” heading_style=”have-border” sub_heading_character_color=”rgba(0,0,0,0.4)” css=”.vc_custom_1472585535377{margin-bottom: 35px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_tta_accordion shape=”square” c_icon=”” active_section=”1″ css=”.vc_custom_1466679805178{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 45px !important;}”][vc_tta_section title=”Minerale pleisters” tab_id=”1464921245003-5aa14505-76f7″][vc_column_text]- onderscheid tussen krabpleisters en schuurpleisters
– gemaakt op basis van cement
– hebben een ruw oppervlak
– minder waterafstotend dan de variant in kunsthars
– hebben een zelfreinigend effect, maar zijn minder waterafstotend dan varianten in kunsthars[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Kunstharspleisters” tab_id=”1464921245034-b9f18abf-a9fb”][vc_column_text]- strak en glad oppervlak
– vervaardigd op basis van kunstharsen
– zijn eenvoudiger toe te passen op isolatie
– de gebruikte profielen zijn onzichtbaar weg te werken[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”1394″ img_size=”medium”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Waterdichtheid” font_container=”tag:h2|font_size:30px|text_align:left|line_height:0.8″ use_theme_fonts=”yes” font_weight=”400″ text_transform=”none” heading_style=”have-border” sub_heading_character_color=”rgba(0,0,0,0.4)” css=”.vc_custom_1472585861958{margin-bottom: 35px !important;}”][vc_column_text]Een belangrijk item bij gevelpleisterwerk is de waterdichtheid van deze afwerklaag. De laatste jaren is het mogelijk om met een waterafstotende behandeling een beschermlaag op de gevelbekleding aan te brengen. Hierdoor wordt de waterdichtheid en de vuilafstotende eigenschap nog verbeterd.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Gevelisolatie” font_container=”tag:h2|font_size:30px|text_align:left|line_height:0.8″ use_theme_fonts=”yes” font_weight=”400″ text_transform=”none” heading_style=”have-border” sub_heading_character_color=”rgba(0,0,0,0.4)” css=”.vc_custom_1472585993824{margin-bottom: 35px !important;}”][vc_column_text]Gevelisolatie wordt niet alleen toegepast om energie te besparen. Hieronder de belangrijkste argumenten die opdrachtgevers hanteren om over te gaan tot de toepassing van gevelisolatie, in nieuwbouw en renovatie.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_gallery type=”image_grid” images=”1292,1396″ img_size=”medium”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Gevelpleister renovatie

Men kan de gevels van woningen aanrapen, zodat deze in een kleur geschilderd kunnen worden of ter voorbereiding op het aanbrengen van sierpleisters.

Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet alleen tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en ander oppervlakten die bloot staan aan diverse weersomstandigheden.

Voor sierpleister geldt dat vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar is. Deze kleuren worden bereidt met uitsluitend natuurlijke pigmenten

 

Voor de renovatie van de buitengevel
project in Genk
Na de renovatie van de buitengevel
project in Genk

Ook oude gevels met scheuren of waar stukken van afgebrokkeld zijn kunnen wij repareren zodat het weer nieuw lijkt. Er zijn veel mogelijkheden qua afwerking: pleisterwerk, spachtelputz, krabpleister en schilderwerk.

Gevelpleister nieuwbouw

 

Gevelpleister in kleur op nieuwbouwwoning Gevelpleister wit op nieuwbouwwoning

Soorten gevelpleisters:

De gevelpleisters kunnen opgedeeld worden in twee grote groepen; minerale en kunstharspleisters.

Minerale pleisters:
– onderscheid tussen krabpleisters en schuurpleisters
– gemaakt op basis van cement
– hebben een ruw oppervlak
– minder waterafstotend dan de variant in kunsthars
– hebben een zelfreinigend effect, maar zijn minder waterafstotend dan varianten in kunsthars

Kunstharspleisters:
– strak en glad oppervlak
– vervaardigd op basis van kunstharsen
– zijn eenvoudiger toe te passen op isolatie
– de gebruikte profielen zijn onzichtbaar weg te werken

Waterdichtheid
Een belangrijk item bij gevelpleisterwerk is de waterdichtheid van deze afwerklaag. De laatste jaren is het mogelijk om met een waterafstotende behandeling een beschermlaag op de gevelbekleding aan te brengen. Hierdoor wordt de waterdichtheid en de vuilafstotende eigenschap nog verbeterd.

– Gevelisolatie

Waarom gevelisolatie?

Gevelisolatie wordt niet alleen toegepast om energie te besparen. Hieronder de belangrijkste argumenten die opdrachtgevers hanteren om over te gaan tot de toepassing van gevelisolatie, in nieuwbouw en renovatie.

 

Verfraaiend
Gevelisolatie zorgt voor verfraaiing van de gevel. Veel woonwijken zijn inmiddels door de kleurrijke afwerking opgewaardeerd. De verkoopbaarheid / verhuurbaarheid van het vastgoed wordt daardoor verhoogd.

Isolatiemogelijkheden
De isolatiedikte is in principe onbegrensd. Dit in tegenstelling tot veel andere isolatiemethodes.

Bouwtechnisch beter
Gevelisolatie biedt ook technische verbeteringen. Thermische spanningen in de buitenmuur worden tegengegaan. Koudebruggen kunnen veelal eenvoudig worden voorkomen.

Comfortverhogend
Gevelisolatie verhoogt het leefcomfort in de woning. Een aantal voorbeelden van deze comfortverhogende eigenschappen:

Het warmteregulerend vermogen van muren
De bouwfysica toont aan, dat het aanbrengen van de isolatielaag aan de buitenzijde van een gevel, de beste manier van isoleren van gevels van (bewoonde) gebouwen is. De geïsoleerde buitenwand slaat overdag de warmte die in het gebouw geproduceerd wordt op; ’s avonds en ’s nachts, als er niet meer gestookt wordt, staat de wand deze opgeslagen warmte naar binnen af. Een gelijkmatige verwarming van de woning is het resultaat. Deze eigenschap staat bekend als het z.g. warmteregulerend vermogen van muren.

Het opheffen van ‘valse tocht’
Lucht die door een ongeïsoleerde wand afkoelt, zakt naar beneden. Dit wordt ervaren als tocht. Dit verschijnsel wordt ‘valse tocht’ genoemd. Omdat een muur met gevelisolatie veel minder snel afkoelt zal ‘valse tocht’ niet optreden.

Het tegengaan van schimmelvorming
Op een koude ongeïsoleerde gevel kan condensatie optreden. Hierdoor kan schimmelvorming ontstaan. Een goed geïsoleerde muur blijft warm en voorkomt zo condensatie.

De genomen isolatiemaatregelen moeten zodanig zijn dat de woning geventileerd kan blijven.

Gevelisolatie zelf bestaat uit 4 belangrijke onderdelen:

  • bevestigingsmaterialen
  • isolatieplaten
  • wapeningslaag
  • afwerking